Veiligheid & Communicatie

Veiligheid / slot

Al onze voertuigen zijn uitgerust met een track en trace systeem. Hierdoor kunnen ze in real-time opgevolgd worden, wat een efficiënte en flexibele planning mogelijk maakt. Dit verhoogt de veiligheid van uw goederen, net zoals onze kingpinsloten waarmee diefstal van een chassis vermeden wordt en containersloten waardoor een container niet geopend kan worden zonder tussenkomst van onze chauffeur. We beschikken over een omheinde parking in Antwerpen en in Turnhout.

 
Veiligheid / slot

Onze voertuigen beschikken over het laatste type boordcomputer met documentenscanner. Dit vergemakkelijkt en versnelt aanzienlijk de communicatie tussen chauffeur en planning en tussen planning en klant. Documenten zoals de ondertekende CMR of pakbon kunnen onmiddellijk doorgestuurd en gearchiveerd worden. We beschikken meteen over alle vereiste gegevens om onze klanten correct te informeren en verkleinen de papierberg. Ook de prestatieverwerking van de chauffeurs is hierdoor vereenvoudigd.

 
 

Reeds in 2010 zijn we gestart met opleidingen vakbekwaamheid (code 95) voor onze chauffeurs. Onder andere ecologisch en defensief rijden, veiligheid, EHBO, ergonomie, rij- en rusttijden, omgaan met agressie en klantvriendelijkheid kwamen al aan bod. Zo zorgen we voor gekwalificeerd personeel voor uw transporten.

Ondanks diverse spiegels zijn zwakke weggebruikers zoals voetgangers en fietsers niet altijd zichtbaar voor de chauffeur. In het najaar van 2018 brachten we op alle trekkers een sticker aan om hen bewust te maken dat ze voor hun eigen veiligheid best de dode hoek vermijden.

Diverse trekkers zijn uitgerust met veiligheidssystemen zoals adaptive cruise control, forward collision warning, advanced electronic braking system, vehicle stability control en lane departure warning system.

Dode hoek Dode hoek