Vloot

Onze vloot telt momenteel 54 DAF-trekkers, 20 Volvo trekkers en 99 polyvalente containerchassis (die 20ft, 40ft, high cubes en zelfs 45ft containers kunnen vervoeren), 4 combichassis (splitsbaar in 2x20ft-chassis) en een 20ft chassis. Drie kipchassis werden aan het gamma toegevoegd. Da’s handig voor het lossen van bulkgoederen. Verder hebben we nog onze eigen koeloplegger en 4 huifwagens. Hiermee kunnen we vlot inspelen op de te vervoeren goederen naargelang het type container en zijn gewicht.

Door mijn jarenlange ervaring als vrachtwagenmecanicien volg ik het onderhoud van het wagenpark goed op, zowel in eigen werkplaats als in een externe garage. Zodoende worden pannes onderweg tot een minimum herleid en kunnen we een stipte service leveren.

Op 1 reserve trekker na voldoet onze hele vloot aan de milieunorm Euro 6. Dit is uiteraard zeer gunstig voor mens en milieu. Maar in een maatschappij die steeds meer regels oplegt op basis van milieunormen, wordt dit ook interessant voor de transporteur en zijn klant. Denk maar aan lage-emissiezones, de Maasvlakte in Nederland, de Maut in Duitsland, ecotaks in Frankrijk en kilometerheffing in België.

Ondertussen beschikken we ook over 4 trekkers op alternatieve brandstof LNG. Ook hier kunnen we de CO2-uitstoot mee verminderen en bovendien zijn ze ook stiller waardoor ze uitermate geschikt zijn voor nachtleveringen.

Eskatrans bouwt mee aan de toekomst!